RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Може, ніколи не доведемо": прокурор САП визнав відсутність зиску Пашинського у справі про нафтопродукти

Наразі у слідчих НАБУ та САП відсутні докази руху коштів на рахунки колишнього голови Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони Сергія Пашинського в рамках розслідування справи про так зване заволодіння нафтопродуктами, щоб свідчило про певну потенційну фінансову вигоду екснардепа.

Це 7 березня в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду під час розгляду скарги Пашинського на рішення нижчої судової інстанції щодо запобіжного заходу визнав прокурор САП Олександр Снєгірьов, пише "Телеграф".

"Оскільки захист вказує, а що ж отримав Пашинський від тої діяльності, то ми грошові кошти, от щоб прямо отримані за нафтопродукти, до рахунку Пашинського принаймні поки що не довели. Може, ніколи не доведемо", — заявив представник державного обвинувачення.

За результатами розгляду скарги Пашинського Апеляційна палата ВАКС залишила без зміни міру запобіжного заходу для екснардепа у вигляді арешту із альтернативою у вигляді застави.

12 лютого СБУ та НАБУ провели обшуки у будинку ексдепутата. Пашинському оголосили підозру, його звинувачують у заволодінні нафтопродуктами вартістю 967 млн гривень, заарештованими у справі власника так званої групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (СЕПЕК). Окрім Пашинського, підозра була оголошена ще 5особам. 26 лютого ВАКС обрав Пашинському запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з можливістю застави у розмірі 272,5 млн грн.