RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

Всі новини

ДБР передало до суду справу колишніх "Беркутівців", які допомагали росіянам окупувати Крим

Співробітники ДБР завершили досудове розслідування щодо екскомандира севастопольського взводу "Беркут" та трьох колишніх співробітників підрозділу, які сприяли окупації Криму.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

У ніч з 20 на 21 лютого 2014 року колишні міліціонери охороняли Адміністрацію Президента України та отримали 40 автоматів Калашникова.

Після втечі експрезидента та перемоги Революції Гідності підозрювані зрозуміли, що настав час спокутувати злочини, які вони скоїли проти активістів, і зі зброєю втекли до Севастополя.

В АР Крим колишні міліціонери приєдналися до ворога і допомогали Росії окуповувати півострів.

"Беркутівці" встановлювали блокпости та затримували проукраїнсько налаштованих людей. Вони не допускали міжнародних спостерігачів, журналістів, правоохоронців та військових, чим допомогли РФ окупувати територію АР Крим.

Для реалізації планів агресора щодо захоплення Криму підозрювані набули статусу окупаційної влади та отримали російське громадянство, у зв’язку з чим досудове розслідування щодо них ведеться в особливому порядку.

Слідчим суддею їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, це дозволить затримати злочинців одразу після деокупації ЗСУ території Криму та міста Севастополя.

Максимальне покарання, яке їм можуть назначити – 15 років позбавлення волі.