RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Політолог оцінив передвиборний рейтинг Ляшка

Стрімкий ріст рейтингу Олега Ляшка є результатом реальних дій.

Саме таку думку висловив "Апострофу" політолог Вадим Карасьов, коментуючи соціологічний звіт Фонду "Українська політика", дослідження якого було спрямоване на вивчення актуальних настроїв громадян України.

Політичний експерт зазначив, що результати, які були висвітлені в соціологічному опитуванні, демонструють готовність українських громадян сприймати та аналізувати інформацію, а надто показують бажання до політичних змін.

За даними центру, якби вибори відбулися найближчим часом, то перші три сходинки були б розділені наступним чином: за Юлію Тимошенко віддали б свої голоси – 10,3%, за чинного президента України Петра Порошенка – 8,9%, і за Олега Ляшка – 8,5%.

"Така розстановка сил зумовлена чіткою позицією та рішучістю стосовно останніх подій в Україні, зокрема ситуації в Керченській протоці та введення воєнного стану. В той час, коли інші або промовчали або достатньо м’яко підійшли до даного питання, лідер РПЛ Олег Ляшко твердо відстоював свою позицію. Тому результатом росту рейтингу лідера Радикальної Партії є реальні дії та вчинки, яких часто не вистачає вітчизняним політикам. І саме через це, Ляшко конкурує із чинним гарантом за вихід до другого туру, де своє місце уже гарантовано забронювала Тимошенко", – підкреслив Карасьов.

Також політолог додав, що незважаючи на те, що передвиборча кампанія офіційно ще не розпочалася, однак вже можливі зміни на шахівниці боротьби за президентське крісло. "Люди втомилися від популістських обіцянок, лише реальні дії та вчинки зможуть вплинути на думку громадянина – кому саме віддати свій голос", – завершив експерт.

Нагадаємо, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко разом зі своєю командою добився змін в проекті указу Президента щодо введення воєнного стану, а у свій День народження, 3 грудня, прозвітував про 4 роки роботи своєї фракції у парламенті.