RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Тимошенко підписала меморандум з молодими активістами Вінницької області

Кандидат на пост президента Юлія Тимошенко підписала Меморандум про співпрацю з лідерами 15 молодіжних, студентських та спортивних громадських організацій Вінниччини.

Документ передбачає консолідацію зусиль для запровадження нової молодіжної політики, участі молоді у процесі ухвалення рішень з питань формування та реалізації молодіжної політики в Україні, передає прес-служба "Батьківщини".

Чіткий план дій для досягнення цих цілей прописаний у Новому курсі, ініційованому Тимошенко та розробленому разом із молоддю. Зокрема, стратегія розбудови цього напряму передбачатиме, забезпечення молодих людей робочим місцем і запровадження в Україні системи мікрокредитування.

За словами лідера партії, молодь, яка хоче мати свій бізнес, повинна отримати довгострокові мікрокредити без застави під 3% річних під готовий бізнес-план.

Також нова молодіжна політика неможлива без спрощеної системи іпотечного кредитування, переконана Голова партії. Йдеться про заміну непосильного для родини першого внеску (25-30%) спеціальним страхуванням ризиків. Кредити будуть довгостроковими – від 10-15 і більше років, щоб щомісячні виплати не руйнували бюджетів родин, та під 3% річних, а не абсурдні 20%, як є зараз.

Відновлення допомоги при народженні дитини, яка була за часів прем’єрства Тимошенко, також сприятиме створенню для молоді гідних умов життя: допомога на першу дитину становитиме 50 тис. грн, на другу – 100 тис. грн, а на третю і більше – 150 тис. грн.

"У Новому курсі наука та освіта визначені як пріоритет розвитку України. Це означає, що фінанси та організаційні зусилля держави будуть спрямовані в цю сферу. І ми отримаємо гарний результат", – наголосила кандидат у президенти, зауваживши, що робить ставку на молодь при переході на інноваційну економіку.

Зокрема, стратегія Тимошенко передбачатиме гарантії безкоштовної вищої освіти для сумлінних і успішних студентів. Підвищення стипендії, якісні умови проживання та підвищення зарплат нашим освітянам, принаймні до рівня Польщі, – це також стане невід’ємною частиною для залучення талановитих людей в країну.

Присутній на зустрічі віце-президент "Футбольної асоціації студентів Вінницької області" Валерій Комар зазначив, що у Вінниці є потужна команда «Батьківщини молодої", є громадські організації, які підтримують Тимошенко.