RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Тимошенко прокоментувала зрив голосування за скасування мажоритарки в Раді

Парламент провалив новий виборчий закон, який в корені повинен був змінити корумповану систему обрання народних депутатів, але "Батьківщина" і далі наполягатиме на виборчій реформі.

Про це Юлія Тимошенко сказала в своєму відеозверненні на особистій сторінці в Facebook за підсумками позачергового засідання Верховної Ради.

"Вчора, обговорюючи з президентом розпуск парламенту, наша команда підтримала його цілком, ми домовилися: президент внесе новий закон про вибори народних депутатів, в якому не буде корупції, роздачі грошей і, по суті, введення олігархічних кланів в Раду", - розповіла голова партії.

При цьому, як зазначила Юлія Тимошенко, сьогодні абсолютна більшість депутатів своїм голосуванням продемонстрували, що не хоче змін.

"Вони хочуть зберегти стару виборчу систему, де за гроші можуть знову будуть приходити в парламент за мажоритарними округами і далі використовувати його для свого збагачення", - зазначила вона.

Лідер "Батьківщини" також додала - тільки 92 депутати, серед яких депутати її фракції, показали, що вони хочуть змін і хочуть нової якості Верховної Ради, підтримавши новий закон.

"Уважно придивіться, хто і як проголосував сьогодні за новий виборчий закон, і зробіть правильні висновки", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що її команда і далі буде боротися за справжні зміни.

"Якщо далі ми будемо голосувати за гроші, то ніяких змін, на які люди розраховують після президентських виборів, не буде", - попередила вона.