RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Тимошенко закликала депутатів Верховної Ради забезпечити зниження тарифів

На думку лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, Верховна Рада повинна за останні два місяці своєї роботи забезпечити зниження тарифів, адже цього вимагає українське суспільство.

Про це Юлія Тимошенко заявила на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів.

За словами лідера "Батьківщини", не тільки у президента, а й у Ради є повноваження припинити підвищення тарифів.

"Нам треба прийняти закон, за яким весь український газ - українцям. По-друге - треба встановити рентабельність не більше 30% при реалізації природного газу. А також прийняти рішення, зокрема постановою, щоб НАК "Нафтогаз" не через посередників купував європейський газ, а на ринку Європи, без посередників ", - зазначила вона.

Юлія Тимошенко також зазначила, що повноваження парламенту новим президентом були припинені законно.

"Верховна Рада сама припинила свої повноваження, тому що не виконує своїх основних функцій. Вона не є представницьким органом українського суспільства. У парламенті не приймалися законопроекти, які потрібні людям, а приймалися лобістські корупційні закони", - переконана політик.

Крім того, як зазначила глава партії, Верховна Рада не виконувала контрольну функцію, більш того - "вона була невід'ємною складовою всеосяжної корупції, яка останні 5 років панувала в країні".

Тимошенко обурилася і тим, що парламент не забезпечив дотримання законності, адже в країні, де, за Конституцією, прожитковий мінімум становить понад 4 тисячі гривень, 71% пенсіонерів отримують пенсію менше мінімального прожиткового мінімуму.

"У парламенту був вибір - піти з честю, прийнявши новий закон про вибори, або без честі", зауважила голова партії.

"Шкода, що у Верховної Ради не знайшлося політичної волі прийняти закон про вибори без мажоритарної складової", - підсумувала вона і висловила впевненість в тому, що новий парламент зробить все, щоб наступні вибори були без корупції.