RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Перегляд бюджету і зниження тарифів: Тимошенко назвала ключові завдання парламенту

У ці два місяці, які залишилося працювати Верховній Раді, вона повинна зосередитися на прийнятті рішень в інтересах розвитку країни і поліпшення життя людей.

Про це заявила Юлія Тимошенко з парламентської трибуни.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що рейтинг Верховної Ради зараз становить 1%, і це свідчить про те, що каденція ВРУ не виконала свою місію - зробити життя українців комфортніше.

Саме тому політична сила Юлії Тимошенко пропонує, щоб парламент в ці два місяці почав працювати інакше. Зокрема, голова партії нагадала про те, що бюджетний процес через політичний хаос навіть не почався.

"У нас не представлені необхідні документи, не обговорюються макропоказники, грошово-кредитна політика. У цьому політичному хаосі забули про країну", - обурилася парламентарій.

Вирішення цього питання Юлія Тимошенко бачить в тому, щоб зібрати спеціальну команду, яка складається з лідерів фракцій, нового президента, уряду, і в корені переглянути концепцію бюджету на користь розвитку країни і поліпшення життя людей.

"Якщо бюджет буде прийнятий в тій концепції, яка була до сих пір, люди не отримають ні захисту, ні пенсій, ні зарплат", - додала вона.

По-друге, зауважила лідер "Батьківщини", в світі стрімко падає ціна на газ.

"Ми купуємо по 300-320 доларів за тисячу кубометрів, а в Європі, в хабах, він продається по 160 доларів. Через 2 місяці ціна буде 120. Парламент може виконати свою функцію і негайно розглянути це питання, знизити ціну на газ, тепло і гарячу воду. Піднапружимосяі не ухвалюватимемо лобістські законопроекти замість служіння людям", - підсумувала Тимошенко.