RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​ЗМІ дізналися про російський бізнес соратника Медведчука

Соратник Віктора Медведчука, депутат Верховної Ради Тарас Козак може мати нафтовий бізнес в Росії.

Про єтом пише "Проект".

Як повідомляє видання, Ростовський мільярдер Сергій Кислов продав кілька своїх активів в Росії. Серед них - компанія "НЗНП Трейд". Новим її власником стала Наталія Лавренюк, яку е називають громадянською дружиною депутата Верховної Ради Тараса Козака.

Журналісти також встановили зв'язок Наталії Лавренюк та дружини Віктора Медведчука - Оксани Марченко. Вони "дружать" в Instagram, Лавренюк підтримувала Марченко, коли та брала участь в шоу "Танці з зірками".

Тарас Козак - давній соратник Медведчука. Раніше Марченко, Медведчук і Лавренюк літали разом на приватному літаку в Росію, встановили журналісти "Схем". Ще одним доказом зв'язку Козака з нафтопереробним бізнесом в Росії є його декларація про доходи. У ній депутат вказав, що володіє кіпрською компанією Havanor Management Limited. Керівник у цього офшору такий же, як у одного з власників «Південь Енерго», а адреса збігається ще з двома офшорами. Саме цій фірмі належить Новошахтинський завод нафтопродуктів.

Таким чином, у структур, близьких до Медведчука і Козаку, контрольний пакет акцій компаній, які раніше належали Кислову.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Віктор Медведчук досяг попередньої домовленості з екс-президентом України Петром Порошенко про покупку телеканалу "Прямий", але з урахуванням, що 25% квоти ефіру Порошенко може зберегти за собою - для його політичної сили і представників.