RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

ЗМІ повідомили про розкол в партії Смешка: члени "Сили і честі" відмовляються від участі у виборах

У партії Ігоря Смешка "Сила і честь" розгортається новий великий конфлікт - від управління політичною силою були відсторонені її засновники.

Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на відкрите звернення партійного керівництва "Сили і честі".

Так, керівники обласних осередків і ветерани політсили заявляють, що політична криза в партії настала відразу ж після президентських виборів. Хоча в першому турі Ігор Смешко показав хороший результат - 6,04% і багато експертів прогнозували "Силі і честі" проходження в Раду, перед парламентськими виборами ситуація всередині політсили погіршилася.

За словами однопартійців Смешко, причиною цього стали списки "Сили і честі" - нібито лідер партії в ручному режимі формував список на парламентських виборах. Так, в першу десятку потрапило лише четверо членів партії. Решта - діючі народні депутати від фракції "Самопоміч" і Блоку Петра Порошенка, взагалі не перебувають у партії "Сила і честь" і не мали до неї ніякого відношення.

Також членів партії "Сила і честь" обурює ставлення Смешка до рядових активістів і те, що обласні керівники політсили повністю виключені з ланцюжка прийняття рішення. Однопартійці запевняють: Ігор Смешко приймає більшість рішень самостійно, в авторитарній манері.

"На тлі голослівних публічних заяв про появу і будівництво на ідеях демократичного консерватизму сучасної демократичної партії, фактично відбувається примітивна приватизація "Сили і честі", її переродження з демократичної організації з колективним керівництвом в авторитарну партію вождистського типу", - заявляють представники партії.

В результаті актив "Сили і честі" зважився на крайні заходи.

"Ми і представлені нами партійні організації відмовляємося від участі у виборчій кампанії партії "Сила і честь" і не будемо підтримувати кандидатів в народні депутати України за виборчими списками", - заявили представники партії.

Зазначимо, документ підписали перший заступник керівника партії Олександр Кіхтенко, заступник керівника контрольно-ревізійної комісії Юрій Ляховський, член політради партії Михайло Нечепорук, голови Дніпропетровської облорганізації Володимир Фастів, Чернігівської організації Валерій Безкровний і Херсонській організації Олександр Вітковський.