RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Москаль розповів, як воював за бійців АТО

Голова Закарпатської обласної держадміністрації (ОДА) Геннадій Москаль розповів про те, як відстоював у суді перейменування вулиць на Закарпатті в честь бійців АТО, загиблих на Донбасі.

Про це Москаль написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора особисто пішов до суду, щоб відстояти названі на честь загиблих на Донбасі героїв вулиці. У березні в рамках закону про декомунізацію своїм розпорядженням перейменував в селі Клячаново (Мукачівський район, Закарпаття) вулиці Жовтневу і Ворошилова на Альберта Падюкова і Василя Лавкая. Обидва хлопці жили в цьому селі, пішли добровольцями на війну і загинули за Україну. Один був бійцем "Айдара", інший — Правого сектора. Перед тим протягом півроку нагадував сільським депутатам – виконайте закон, перейменуйте комуністичні вулиці. Не виконали, не перейменували. А через два тижні після мого розпорядження терміново зібралися і змінили назви кількох вулиць, в тому числі Падюкова і Лавкая на Виноградну і Нивлянскую", — повідомив закарпатський губернатор.

"Коли я попередив, що скасую це незаконне рішення через суд, сільський голова прийшов і почав просити перейменувати на честь одного із загиблих не Жовтневу або Ворошилова, а вулицю Тараса Шевченка! Ось такі "патріоти" бувають..." — омтетил Москаль.

"Суд визнав рішення сільради незаконним і скасував, так що вулиці Альберта Падюкова і Василя Лавкая в Клячанове залишаються незмінними. А сільські депутати, які під час мобілізацій ховалися в кукурудзі, а потім своїм рішенням плюнули в обличчя всім патріотам, нехай чекають повісток з військкомату", — додав губернатор.

Як повідомляв "Апостроф", наприкінці квітня голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадій Москаль відзвітував про завершення декомунізації в його регіоні і пригрозив відправляти незадоволених їй в зону АТО на Донбасі.

Раніше Геннадій Москаль викликав бурхливу реакцію в соціальних мережах рішенням площу Жовтневу в селі Минай перейменувати в площу імені знаменитого американського художника Енді Уорхола.