RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Підперли ворога: волонтер повідомив про важливі успіхи морпіхів під Маріуполем

Українські морпіхи залишили в тилу території під Маріуполем, які ще влітку минулого року перебували в сірій зоні, або частково контролювалися бойовиками так званої "ДНР".

Про це у своєму блозі повідомив волонтер під ніком Серж Марко.

За його словами, військові підібралися впритул до позицій бойовиків під Водяним, що змусило противника нервувати. Саме тому по команді російського командування в секторі використовується артилерія і РСЗВ.

За словами волонтера, морпіхам залишилося небагато, щоб взяти під контроль Комінтернове і в зручний момент звільнити від бойовиків Безіменне, а піхота закриє "шийку у Докучаєвська". Він зазначає, що в цьому випадку лінія фронту кардинально зміниться. Це змусить противника відступити до Новоазовска, а це в свою чергу відсуне зону боїв далі від Маріуполя.

"Морпіхи працюють. Вони як борсуки копають свої незліченні окопи і бліндажі. Вони сидять під обстрілом. Вони відповідають так, що бойовики просять перемир'я. Вони пробують на зуб ті ВОПи бойовиків до яких вони підібралися. Вони крок за кроком, з кожним новим окопом, з кожною новою позицією повертають ще кілька сотень метрів української землі", - зазначив волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", волонтер розповів подробиці запеклого бою морпіхів з бойовиками під Маріуполем.