RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Губернатор Світлична хоче повернути громаді Слобожанщини вкрадений музей

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична в неділю, 30 квітня, прийняла участь у заходах фестивалю «Перлини Слобожанщини: Пархомівка – світові шедеври», який проходить у Краснокутському районі під патронатом обладміністрації.

У прес-службі ОДА зазначили, що події фестивалю розгорталися на двох основних локаціях – у селищі Пархомівка і Краснокутському дендропарку. Захід стартував відкриттям кількох виставок в Пархомівському художньому музеї ім. А. Ф. Луньова – у тому числі виставки японської гравюри і японської фотографії початку ХХ століття, які проходять в рамках Року Японії в Україні.

Під час відвідування виставок голова ХОДА Юлія Світлична поспілкувалася з керівництвом Пархомівського музею і сином його засновника Афанасія Луньова - Петром. У розмові з керівником області Петро Луньов підняв питання про подальшу долю будівлі, в якій знаходиться унікальний художній музей.

«В 2011 році була допущена велика несправедливість, коли будівлю Пархомівського музею було передано у заставу. Сьогодні ми з моєю командою робимо все для того, щоб цей будинок залишився у власності громади і експонати, які перебувають тут протягом 50 років, могли і надалі виставлятися в цих стінах, - сказала Юлія Світлична. - Я докладу максимум зусиль для того, щоб ця будівля стала власністю краснокутської громади. Сподіваюся, що вже через невеликий проміжок часу буде позитивний результат».

Також голова ОДА зазначила, що музей у Пархомівці унікальний не лише серед сільських музеїв України, його колекціям можуть позаздрити багато музеїв обласних центрів країни. За словами Світличної фестиваль "Перлини Слобожанщини" організований саме для популяризації туристичних принад регіону.