RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Скандальне призначення екс-беркутівця в Дніпрі: майданівець вказав на нестиковки в інтерв'ю силовика

Відомий активіст Євромайдану Руслан Сан-Марино вказав на нестиковки у інтерв'ю новопризначеного голови муніципальної поліції Дніпра, екс-голови Дніпропетровської "Беркута" Андрія Ткаченка про його дії на Майдані під час Революції гідності.

"Він каже, що їх покарали і разом з львівським беркутом відправили до Кабміну, що 18.02.2014 вони були КМ і не брали участі в штурмі Майдану - допустимо. А хто тоді 18.02.2014 штурмував станцію метро Хрещатик на Інститутській, закидавши людей які там сховалися гранатами?" - написав Сан-Марино у Facebook.

Крім того, він вказав на слова мера Дніпра Бориса Філатова про те, що 20 лютого 2014 року, коли з будівлі консерваторії почалася стрілянина, Ткаченко врятував своїх співробітників і повів у безпечне місце.

"Багато хто пам'ятає як беркут і ВВ почали тікати після того як отримали адекватну відповідь. Так, де ж був дніпропетровський беркут в КМ? На Майдані вони всі були "героями", а як відповідати за свої злочини так в Кабміні сиділи покарані, зброярки охороняли, за кермом автобуса або автомобіля сиділи", - зазначив активіст.

Крім того, він вказав на те, що Ткаченко розповідає про свій вихід з Вуглегірська під Дебальцевим у листопаді 2014 року, в той час, як основні бої за Деальцево почалися у лютому 2015 року.

"Ну що Ткаченко, готовий на Інститутську приїхати і подивитися нам в очі?" - підсумував Сан-Марино.

Нагадаємо, призначення екс-беркутівця Андрія Ткаченко главою муніципальної поліції Дніпра зобразили карикатурою.