RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Українське питання: західний журналіст озвучив прогноз по деокупації Криму

Старший віце-президент Центру аналізу європейської політики і редактор авторитетного британського журналу The Economist Едвард Лукас вважає, що повернення Криму до складу України - це дуже далека перспектива.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Можу уявити, що так звані ДНР і ЛНР повернуться до складу України протягом десяти років. Думаю, на повернення Криму піде значно більше часу", - зазначив Лукас.

За його словами, це може статися лише тоді, коли Україна буде дуже успішною країною з високим рівнем життя і сильними демократичними інститутами, на шляху до інтеграції або навіть з членством в ЄС.

"Україна в 2037 році - це дуже успішна країна, а Крим - все ще стурбований власним виживанням пострадянський регіон, який дотується РФ. Це може щось змінити, але я думаю, що процес буде довгим", - уточнив він.

Разом з тим, Лукас визнав, що цей прогноз можуть змінити серйозні потрясіння в Росії. Наприклад, якщо РФ очолить Гаррі Каспаров. Однак імовірність такого повороту подій становить близько 5% або ще менше, заявив експерт.

Читайте повну версію інтерв'ю з Едвардом Лукасом в матеріалі "Апострофа": "Україна поверне Донбас за 10 років, Росія зазнала воєнної поразки - західний журналіст".