RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Порошенко відповів на заклик Меркель та Макрона по Донбасу

28 серпня президент України Петра Порошенко заявив, що доручив керівництву ЗСУ продовжувати дотримуватися оголошеного режиму тиші по припиненню вогню на сході України.

Про це йдеться на офіційній сторінці Адміністрації Президента в Facebook.

"Вітаю заяву лідерів Німеччини і Франції з наполегливим закликом, перш за все, до Президента Росії, як країни-агресора і сторони конфлікту, забезпечити дотримання режиму припинення вогню в зв'язку з початком навчального року. Зі свого боку доручив керівництву ЗСУ продовжувати дотримуватися оголошеного режиму тиші", - йдеться в повідомленні.

За словами президента, режим припинення вогню повинен створити сприятливі умови для просування мирного процесу з метою відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 28 серпня, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали президентів України Петра Порошенка та Росії Володимира Путіна виконати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на сході України.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, з 25 серпня, коли було оголошено так зване "шкільне перемир'я" на Донбасі, понад шістсот раз був порушений режим "тиші".