RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Спецпредставник США назвав умови і формат проведення виборів на Донбасі

Спецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив, що вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей можливі тільки після того, як Україна отримає необхідний доступ до цих територій.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю ZN.ua.

"Їх неможливо провести, поки Україна не отримає необхідного доступу до території. Це одна з причин гальмування мінського процесу: з одного боку, існує домовленість провести вибори, з іншого - при нинішніх умовах їх проведення нереально", - сказав Волкер.

Також він назвав умови, які можуть сприяти проведенню виборів на Донбасі.

"Якщо буде знайдений прийнятний шлях залучення міжнародних миротворчих сил, тоді з'явиться інструмент безпеки, засіб фізичного контролю території. При таких умовах, за умов ефективного міжнародного моніторингу, організація місцевих виборів можлива", - зазначив дипломат.

Також Волкер зазначив, що перед проведенням виборів необхідно вирішити організаційні питання, чітко визначити, хто має право голосувати, а також як повернути переселенців і дати їм можливість брати участь у виборах. Дипломат також наголосив на необхідності проведення цілої серії виборів.

Також читайте матеріал на "Апострофі": "Вибори в ОРДЛО: що спільного між Донбасом і Гонконгом".