RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Розраховувати тільки на себе: стало відомо про реальну ситуацію з житлом для переселенців в Україні

На даний момент в Україні розробляється законопроект, який покликаний частково вирішити проблему з наданням житла переселенцям з Донбасу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла радник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Олеся Цибулько.

"Ми припускаємо, що буде окрема черга для соціально незахищених внутрішньо переміщених осіб, які будуть ранжируватися за бальною системою. Наприклад, буде вивчатися, наскільки сім'я схильна до ризику повернутися на окуповану територію, наскільки економічно вона може постраждати, соціально", - зазначила Цибулько.

За словами радника міністра, даний проект буде орієнтований на соціальне житло. Також передбачається, що переселенці зможуть передати державі своє житло на окупованій території, а натомість отримати житло в іншому регіоні.

"Реально, якщо людина вирішила виїхати, вона може розраховувати тільки на оренду, тобто на свої сили, або на модульні містечка, та й то не у всіх містах. Наприклад, у Харкові містечко заповнене повністю. Фактично виходу ніякого немає", - резюмувала радник міністра.

Також Олеся Цибулько пояснила, чому перестав працювати сайт реєстру вільного житла для переселенців vpo.gov.ua.

"Пропозицій таких вже немає. Точно так само, як і солдатам в АТО стали менше допомагати. Волонтерський рух потроху слабшає, адже активних бойових дій вже немає. І для переселенців волонтерська допомога вщухла. Насправді ж це була волонтерська, а не державна допомога", - сказала Цибулько.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Заплатить Росія за Донбас? Це питання на мільйон доларів".