В Україні розповіли, хто і як змушує її визнати втрату Донбасу

Росія і країни Заходу, які прагнуть до скасування санкцій та відновлення бізнес-відносини з РФ, намагаються легалізувати окупацію частини територій за допомогою введення миротворчого контингенту ООН в ОРДЛО.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів засновник і екс-командир полку "Азов", нардеп, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький.

За його словами, введення миротворців обернеться для України повною втратою Донбасу без можливості його повернення в найближчому майбутньому.

"Це фактичне визнання втрати території на десятиліття. Поки там будуть стояти місії миротворців, зв'язки будуть розірвані вже на ментальному, родинному рівнях. Будуть посилюватися зв'язки з Росією і послаблюватися зв'язки з Україною. І ми думаємо, що через 20 років ми якимось чином ці землі повернемо? Ні, мені такі випадки не відомі", - зазначив Білецький.

На думку нардепа, замороження конфлікту і легалізація терористів ОРДЛО вигідна не тільки Росії, але і країнам Заходу, які хочуть відновити бізнес-відносини з РФ і зняти з неї санкції.

"Захід має величезну кількість проблем. І проблеми в далекій і незрозумілій йому східноєвропейській країні для нього – це величезний виклик. Росія була зручним бізнес-партнером, Росія відкачувала в офшори нафтодолари", - резюмував лідер партії "Національний корпус".

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": Андрій Білецький: Є тільки один шлях повернення Донбасу.