Українська снайперша розповіла, як ліквідувала бойовиків на Донбасі

Снайпер Української добровольчої армії (УДА) Олена Білозерська перших бойовиків на Донбасі ліквідувала за допомогою СВД (снайперської гвинтівки Драгунова).

Про це вона повідомила в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

З початку війни Білозерська була звичайним стрільцем і воювала з карабіном.

"А потім у мене з'явилася перша снайперська німецька гвинтівка Mauser 98k, але вона пропала восени 14-го року, коли загинув один з наших командирів", - говорить вона.

За словами снайперки, після пропажі гвинтівки вона ще рік воювала з карабіном, а далі у неї з'явилася СВД.

"Я виміняла її за автомат, який мені подарував один із теперішніх нардепів на знак подяки за стару ще "донардепівську" допомогу. Саме з нею я почала вчитися - і вчилася від випадку до випадку, бо не завжди був транспорт, щоб поїхати на полігон. З цієї СГД я встрелила перших сєпарів. А зараз у мене Z-10 українського виробництва, вона набагато краща за СГД", - говорить Білозерська, додаючи, що куплена цього літа гвинтівка вже має три підтверджених попадання в супротивників.

За словами снайперки, з автоматом ніколи не можна бути впевненим в тому, що ти ліквідував ворога.

"Ситуації бувають різні: може стріляти декілька людей одразу - і ти не знаєш, хто саме влучив. А коли працюєш зі снайперкою на великі дистанції, буває таке, що ворог упав – і невідомо, вбитий він чи поранений, чи, може, в нього просто швидка реакція - і встиг сховатися. Як правило, точно дізнаєшся, влучив ти чи ні, лише у двох випадках: коли з тобою є спостерігач або коли потім приходить підтвердження з розвідданих", - говорить вона.

Також читайте на "Апострофі" інтерв'ю з командиром УДА: Донецьк і Луганськ ми повернемо, і вже досить скоро - Дмитро Ярош.