RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Суд у справі смертельної ДТП в Харкові: слідчий зробив заяву про другого водія

"Фольксваген", який став учасником смертельної ДТП у Харкові, частково виїхав на перехрестя, чим створив небезпеку для водія "Лексуса" – Олени Зайцевої.

Про це заявив слідчий Волков у ході засідання суду, на якому обирають запобіжний захід для Олени Зайцевої, передає 112.

"У даній ситуації водій Зайцева діяла необережно тим, що вона при виникненні небезпеки для неї, підкреслюю, що їй створював небезпеку автомобіль "Фольсваген Таурег", який частково виїхав на перехрестя, вона бачила, що біля місця події, встановлено, що видимість обмежена і достатня для прийняття заходів", - зазначив слідчий.

Також наголошується, що Зайцева в даній ситуації повинна була загальмувати, але через невеликий водійський досвід прийняла рішення маневрувати, допустивши зіткнення.

"Вона (Зайцева - ред.) повинна була в даній ситуації з урахуванням зміни сигналів світлофора вжити заходів у вигляді гальмування, сказується її невеликий досвід, тому що вона посигналила і прийняла рішення маневрувати вправо, що було неефективним і призвело до трагедії", - додав слідчий.

Детальніше про проблему "мажорних" ДТП в Україні читайте в матеріалі: "Багаті не бояться порушувати": найголовніше, що потрібно зробити після жахливої ДТП у Харкові.