RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

В Україні пояснили, чому Путін не вторгся в інші регіони за прикладом Криму і Донбасу

Відсутність тотальної підтримки Росії з боку місцевих еліт і більша кількість проукраїнського населення в інших регіонах України зробили неможливим масштабне вторгнення РФ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий український блогер та журналіст Денис Казанський.

"В інших регіонах, по-перше, не було таких тотально лояльних Росії еліт. По-друге, дуже важливо, що в Харківській та Одеській областях все-таки немає такої урбанізації. У Донецькій області шахтарські міста були осередком цих [сепаратистських] настроїв", - сказав журналіст.

За словами Казанського, в інших регіонах при проросійськості великих міст існує багато сіл, де українською говорять.

"От якщо взяти якийсь маленький райцентр, то там говорять або суржиком, або українською мовою, особливо ближче до Полтави. Тому там не було такого. Якщо на Донбасі всі ці міста – Горлівка, Єнакієве, Макіївка, Червоний Промінь – стали гніздами сепаратистських організацій, то в Харкові і в Одесі були якісь рухи в самих містах, але в області це все вщухло, там не було ніяких серйозних настроїв, на які могла б спертися Росія", - сказав Казанський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія увірветься в Харків та інші міста, тільки якщо щось станеться в Києві - Денис Казанський.