RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Відомий комбат з АТО розповів, як українці могли розгромити росіян у битві за Іловайськ

У ЗСУ були шанси перетворити оточення під Іловайськом у свою перемогу, розбивши дев'ять російських батальйонних тактичних груп.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів командир 46-го батальйону Збройних сил "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін").

"Іловайськ – це були два тижні практично в повному оточенні. Це були бої, в яких люди показали кращі риси характеру. Там виконували бойові завдання. Там ми планували операції – і проводили їх... Іловайськ – це була велика битва. А останнім, крайнім етапом цієї битви був вихід через "зелений коридор", зрада росіян, російських офіцерів і обман Путіна, який гарантував нам безперешкодний вихід, якщо ми залишимо це місто", - зазначив Власенко.

За його словами, у ЗСУ була можливість успішно оборонятися під Іловайськом і нанести грамотний удар в іншому напрямку.

"Треба розуміти, що наступати набагато важче, ніж тримати оборону. І великі втрати несе та сторона, яка наступає. Якщо б ми зайняли оборону – а у нас досить потужна оборона була в Іловайську – нас дуже важко звідти було б вибити. І тоді б росіяни зазнали втрат. А якщо б наше командування ще й спланувало удар їм у спину, в тил, я думаю, ці дев'ять російських батальйонних тактичних груп, які зайшли, ми б розбили", - резюмував комбат.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін збирався захопити вісім областей України та перейти до другого етапу війни - комбат з АТО".