RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Прийняв рішення: з'явився прогноз щодо дій Путіна на Донбасі

Російський громадський і політичний діяч Гарі Каспаров вважає, що на окупованому Донбасі президент Росії Володимир Путін йде за своїм традиційним сценарієм, вибирає алгоритм, який він завжди застосовував.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

"В умовах наростання конфлікту він (Володимир Путін - прим."Апострофа") відмовляється від компромісів, підвищуючи ставки. В даному випадку він прийняв для себе рішення не поступатися ні п'яді землі української в цьому конфлікті. Не виключено, що все-таки він не залишив надії на новий розвиток конфлікту. Хоча, звичайно, це буде пов'язано з величезними жертвами, з серйозними політичними витратами. Але я вважаю, що ця опція розпалювання нового етапу української війни, вона нікуди не поділася, тримається в стратегічному запасі, і для неї необхідний плацдарм, який там створено, для потенційного наступу на Маріуполь, спроби захопити інші українські міста. Поки мені здається це малоймовірним, але не будемо забувати, попереду Чемпіонат світу з футболу, а такі великі спортивні заходи, як ми знаємо з історії, вони зазвичай розпалюють диктаторський апетит. Берлін 1936 рік, Сочинська Олімпіада, відразу після них починаються якісь агресивні дії. Тому я б вважав, що українська тема далеко не закрита", - заявив Гарі Каспаров.

За його словами, для Путіна українська тема завжди буде актуальною.

"Імперська свідомість не може дозволити Україні стати незалежним вільним європейською державою, тому що це буде просто сигнал громадянам Росії, що російськомовний світ може жити зовсім по-іншому. Тобто вся ідея ізоляції "русского мира" і вибудовування власної якийсь матриці, незалежної від європейської цивілізації, вона з відходом туди України, з повною інтеграцією України, яка, звичайно, як ми розуміємо, історично неминуча, в європейський світ, вона може здетонувати в Росії", - додав політик.

Як повідомляв "Апостроф", Гарі Каспаров вказав на тонкий інструмент в пропаганді Кремля, який дозволяє тримати ситуацію в РФ під контролем.