RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Будуть величезні втрати: командир з АТО оцінив ймовірність воєнного сценарію на Донбасі

На даний момент українська армія готова до звільнення Донбасу військовим шляхом, але така операція буде супроводжуватися великою кількістю втрат.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Андрій Шейко.

"Сили є, але будуть великі втрати. Мені не хочеться, щоб були втрати. Тому нехай домовляються політики. Я не хочу, щоб гинули хлопці. А просто так це все не обійдеться. Якщо підемо в бій – загине не п'ять осіб. А набагато більше. Набагато! Тому я вважаю, що повинні працювати дипломати. Тому що Україна навряд чи готова до таких втрат", - зазначив Шейко.

При цьому командир батареї зазначив, що при надходженні такого наказу він готовий його виконати.

"Ясно, що піду. В глибині душі так і хочеться. Тим більше що на підсвідомості розумієш: все одно я стою в 15-20 кілометрах. Для мене все це – елементарно, я людей мотивую і підемо, виконаємо завдання. А як тим, кому доведеться йти на штурм? Як тій же піхоті, всім іншим? Думаю, їм буде куди важче. Тим більше якщо врахувати, наскільки там все заміновано, на всіх лініях – то це реально буде дуже складно", - сказав військовий.

За словами Шейко, на даний момент існує тільки дипломатичний шлях визволення Донбасу.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Бачу тільки один шлях звільнення Донбасу - командир батареї найстрашнішої зброї в АТО.