RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Стало рутиною: командир з АТО розповів, як десятками знищував "Гради" бойовиків на Донбасі

Пройшовши значний бойовий шлях на Донбасі українські артилеристи прийшли під Дебальцеве в повній бойовій готовності і з великим досвідом, що дозволило оперативно виконати поставлені завдання.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Андрій Шейко.

"Плідний період був. Чимало тоді сепаратистам сала за шкіру залили. При надходжені цілі був дуже грамотний розподіл. Завдання виконували за хвилину-півтори, настільки особовий склад вже був злагоджений і натренований", - зазначив Шейко.

Найбільше роботи у батареї з'явилося в кінці серпня 2014 року, коли почалися активні бої під Дебальцевим. Українські артилеристи знищували ворожі РСЗВ десятками.

"Не рахували. Але знаємо, що багато. Кожен раз, коли від нас щось туди летіло, через кілька хвилин нам телефонували і дякували. Мені важливо було, щоб завдання вчасно, а головне – успішно було виконане. А скільки там загинуло, скільки машин було знищено – у мене не було мети рахувати. На той час я не розумів, коли воно все закінчиться. А коли ти кожен день відпрацьовуєш по 20-40 цілей – це поступово стає рутиною. І ти перестаєш рахувати", - розповів військовий.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Бачу тільки один шлях звільнення Донбасу - командир батареї самого страшного зброї в АТО.