RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Харківській області відкрили рух по новому мосту, зруйнованому 10 років тому

У Богодухівському районі Харківської області поблизу с. Губарівка відкрили шляхопровід, який з'єднав повноцінним автомобільним сполученням Харківську та Сумську області.

Про це інформує офіційний портал Харківської обласної державної адміністрації.

В ОДА зазначили, що фактично побудований заново Губаревский шляхопровід був адаптований під сучасні технічні умови і підвищену інтенсивність руху. Так ширина нового полотна моста 9,5 метрів, довжина 55,3 метра, гранична грузотоннажність для автомобілів складає 40 тонн, він обладнаний пішохідними переходами в обидві сторони, а термін служби - 50 років.

Траса Р-46 Харків-Охтирка - одна з найбільш інтенсивних у області: в добу тут проходить до 20 тис. Автомобілів. Губаревський шляхопровід був визнаний аварійним ще у 2007 році. У 2008 році всі конструкції старого моста (побудований в 1962 році) були повністю демонтовані. Автомобільне сполучення десять років йшло по об'їзній дорозі, через с.Полкова Микитівка, не призначеної для таких навантажень і подовжує маршрут на 7 км. До кінця 2016 року більше половини (4 км) цієї дороги було повністю зруйновано.

«Обіцяли - зробили! Ще один міст відновлено! Вірніше, побудовано заново. Харків-Суми. Губаревський шляхопровід. Був зруйнований повністю. Руху не було десять років, з 2008 року. Сьогодні будівництво завершено. Децентралізація в дії, дякую президенту і уряду за підтримку регіону. Рух відновлено. До 20 тис. автомобілів на добу. Тепер не треба їхати 4 км по бездоріжжю, а всього лише 55 метрів по якісній дорозі», - написала в Facebook глава Харківської ОДА Юлія Світлична.

Губаревський шляхопровід, будівництво якого було розпочато в травні минулого року, як і 210-метровий Ізюмський міст через Сіверський Донець, який відкривав в серпні 2017 року президент Петро Порошенко на трасі М-03 «Київ - Харків - Довжанський» (що забезпечує основний зв'язок з зоною АТО) і введений з 4 січня 2018 року в повноцінну експлуатацію Пісочинський шляхопровід з пропускною навантаженням понад 40 тис. авто на добу - інфраструктурні об'єкти Обласної програми відновлення штучних споруд. Ця програма в рамках децентралізації з 2017 року фінансується за рахунок коштів «дорожнього експерименту», ініційованого президентом України Петром Порошенком. Будівництво всіх трьох об'єктів, капітальний ремонт та реконструкція були проведені і завершені в максимально стислі терміни - менш ніж за рік, підкреслили в ОДА.