RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Хмари збиралися давно: в Україні розповіли, навіщо завели справу на Труханова і що буде далі

Корупційний скандал, в центр якого потрапив мер Одеси Геннадій Труханов, може бути пов'язаний із спробою перевести його зі свого поста.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Хмари над ним збиралися давно, було очевидно, що міського голову видавлюють з посади, але останні події тижня різко форсувалися. У загальнополітичному плані Труханів був цілком лояльний до влади, його складно в чомусь дорікнути. Питання скоріше в комерційному протистоянні і лише в другу чергу в політичному. Місце "хлібне", враховуючи реалії Південної Пальміри. Плюс країна вступає в новий політичний цикл, а Одеса – це один із самих знакових регіонів країни", - переконаний політичний експерт Андрій Золотарьов.

Політичний експерт Андрій Золотарьов також простежує зв'язок між скандалом і початком передвиборної кампанії.

"Можна припустити, що в подальшому буде йти "зачистка", особливо в регіонах. Я думаю, що ми будемо бачити посилення президентського впливу, можливо, заміну якихось мерів чи губернаторів, особливо враховуючи вплив того ж Труханового в Одесі і взагалі в одеському регіоні. Можливо, десь треба поставити хорошого електорального менеджера, враховуючи, що ми вже вступили в передвиборну гонку. Губернаторам і мерам доведеться багато працювати в цьому напрямку, на них буде багато відповідальності", - сказав він "Апострофу".

Детальніше читайте в матеріалі: Не забути про російський паспорт: за що затримали мера Одеси Труханова.