RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Головна проблема: на Заході вказали на серйозність ситуації з олігархатом в Україні

Українські олігархи не зацікавлені у зміні політичної системи в країні, вишукуючи політиків з якими можна домовитися.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів американський політолог Джейсон Смарт.

"У владі є люди, які комфортні для олігархів. Я думаю, що олігархи не пускають нового кандидата. Всі ж розуміють, що олігархи – головна проблема для України. Я не проти будь-якої людини в Україні, але я бачу в олігархах системну проблему. Хто зможе її вирішити – того я підтримаю. Олігархи шукають людей, з якими можна домовитися і продовжити свій брудний бізнес, що йде проти інтересів України і народу", - зазначив експерт.

На його думку, українці на даний момент намагаються знайти політика, який зміг би змінити дану систему і викорінити корупцію.

"Думаю, що Україні потрібні людина або група, яка зможе об'єднати її, але не через мову чи релігію. Об'єднати через те, що коли ми українці – це щось значить. У нас є спільна мрія, щоб системна корупція не контролювала країну, а контролювали країну громади, щоб діти жили в кращій країні. Більшість українців погодилися б на це. І, на мій погляд, більшість українців шукають кандидата, який може повести країну до цієї мети", - вважає Смарт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін став тягарем для свого оточення, він шукає вихід з війни з Україною - американський політолог".