RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Задуми провалилися: на Заході розповіли, як Путін міняв свої плани з приводу України

Росія провалила реалізацію основного плану по анексії Донбасу і була змушена імпровізувати на ходу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики (CEPA) у Вашингтоні і старший аналітик по тематиці Росії в головній редакції RFE / RL в Празі Брайан Вітмор.

"Спершу вони сподівалися, як мені здається, прокласти сухопутний коридор до Криму, отримати те, що вони називають "Новоросією": смугу землі від Харкова до Одеси. Однак вони сильно прорахувалися. Якщо послухати "плівки Глазьєва" (записи телефонних розмов радника президента РФ Сергія Глазьєва, що стосуються агресії і захоплення українських територій, - "Апостроф"), стає очевидно, що вони дійсно думали, що це буде легко, і там передбачалися ті ж дії, що і в Криму", - повідав експерт.

Тепер запасний план Кремля також зазнає невдачі і в Росії мають намір розробити "план С".

"Потім вони перейшли до "плану B". Він полягав у тому, щоб змусити Україну прийняти Донбас назад до свого складу на умовах Москви, при яких він був би троянським конем, який псує Києву будь-які рішення, - це проект федералізації. Тепер і цей задум провалюється, і Москва шукає "план С". Побачимо, яким він буде", - резюмував Уітмор.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Москва провалила два плани в Україні і переходить до третього - західний експерт.