RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Порошенко змінив губернатора Волинської області

Президент України Петро Порошенко в п'ятницю, 23 березня, призначив керівником Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка. Раніше цю посаду обіймав Володимир Гунчик.

Про це повідомляється на сторінці президента в Facebook.

На засіданні у Волинській області Порошенко перерахував кілька проектів, які впроваджуються в цьому регіоні і висловив упевненість в тому, що "з цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається" та побажав йому "плідних результатів".

Президент додав, що знає Савченко 18 років і охарактеризував його як "професійну, рішучу, патріотичну, грамотну, обдаровану людину".

"Володимир Гунчик отримав пропозицію на іншу роботу і погодився", - зазначив Порошенко.

Савченко народився 5 серпня 1957 року в с. Нижчі Верещаки Олександрівського району Кіровоградської області.

Має дві вищі освіти:

в 1979 році закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування (факультет "Будівельні і дорожні машини і обладнання"), отримавши кваліфікацію інженера-механіка.

в 1994 році - Українську академію внутрішніх справ за спеціальністю "правознавство", отримавши кваліфікацію юриста.

З 2007 по 2010 рік - заступник Міністра внутрішніх справ України - начальник міліції громадської безпеки МВС.

З 2014 по 2016 рік - директор Департаменту економічної безпеки та управління ризиками Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

З 19 січня по 28 листопада 2017 року - перший заступник голови КОДА Олександра Горгана (призначений розпорядженням №9-к від 18.01.2017 р). Звільнений за власним бажанням.

Має звання "Заслужений юрист України".

Як повідомляв "Апостроф", 13 листопада 2017 року Порошенко підписав закон, який передбачає скасування конкурсів на позиції глав місцевих адміністрацій.