RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Харків стає центром українсько-польських відносин - Світлична

III Польсько-український форум місцевого самоврядування відбувся в Харкові, відкрила пленарне засідання голова Харківської обласної адміністрації Юлія Світлична.

Про це повідомляє сайт ХОДА.

Ініціаторами та організаторами форуму є Харківська обласна державна адміністрація, Харківський центр розвитку місцевого самоврядування та Генеральне консульство Республіки Польща в Харкові. Учасниками вже традиційного заходу стали не тільки представники місцевого самоврядування, громад і гмін України та Польщі, а й представники бізнесу, які діляться кращими польськими практиками. З української сторони форум зібрав представників об'єднаних територіальних громад області, експертів в сфері місцевого самоврядування.

У вітальному слові очільник області відзначила зрослу роль Харківської області як майданчика для розвитку польсько-українських відносин. Тільки за минулий рік регіон приймав Президента Польщі Анджея Дуду, главу Сенату, високі польські делегації на міжнародному економічному форумі.

"А результат у нас є: наші підприємства збільшили експорт до Польщі майже вдвічі. Маємо чіткий план розвитку і працюємо на результат", - сказала Світлична.

Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський в свою чергу зазначив зростаючу якість діалогів на форумах. Якщо раніше досвідом ділилася лише польська сторона, то зараз обмін інформацією та проектами носить двосторонній характер.

"Харківщина - це дуже важливий регіон України. Третій рік ми проводимо форум місцевого самоврядування. І третій рік показує, що це був правильний вибір, що ми йдемо правильним шляхом. Наша співпраця розвивається. І воно не тільки корисно для України, але і для нас. Ми зараз можемо вчитися в українців і впроваджувати ваш досвід в Польщі. Ми хочемо не тільки показувати свій досвід, але обмінюватися їм", - прокоментував Януш Яблонський.

Він також подякував главі ХОДА за постійну активну і плідну співпрацю.

В рамках форуму відбудуться 2 панельні дискусії, присвячені питанням енергоефективності та соціальних послуг в ОТГ. Практичною частиною форуму стала передача письмових рекомендацій ОТГ Харківської області, які взяли участь у проекті "Наша енергія - енергетично заможна громада".

За підсумками проведеного протягом липня-серпня 2018 року енергоаудиту об'єктів, розташованих на території 5 об'єднаних громад Харківської області, польські експерти склали рекомендації щодо поліпшення політики енергоефективності в цих ОТГ.