RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Всерйоз і надовго: відомий волонтер натякнув на десятиліття війни з Росією

Військовий конфлікт України з Росією на Донбасі може тривати десятиліттями.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив громадський активіст, засновник і керівник Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко.

"Що робити з війною з Росією? Поки що ніхто не дав зрозумілої відповіді на цей виклик, і це дивно. Всі соцопитування говорять про те, що війна - одна із найбільших проблем для всіх українців. Я думаю, що хтось нарешті вийде і чесно скаже, що війна - всерйоз і надовго, можливо, трохи притухне, можливо, навіть знову буде активізуватися, але ми маємо готуватись боротися з Росією десятиріччями. Ми маємо вчитися жити як Ізраїль - і розвиватись, і оборонятись. Це прикро, це неприємно, це боляче, але це та правда, яка об'єктивна, на мою думку. Поки що ж Гриценко нам розповідає, що він із якимись "притомними" чуваками з Москви "перетирає" про припинення війни. Добре, назви хоч прізвища. Цікаво, хто ще у Кремлі притомний? Юлія Володимирівна в кінці місяця розкаже свій план. Поки що на цю тему вона не дала відповіді - самі згадки Будапештського меморандуму. На жаль, він виявився не вартим того паперу, на якому був написаний. І це теж гірка, але правда. Президент нам розповідає про якихось миротворців, ми про це вже говорили, не кажучи вже, що без згоди Російської Федерації як постійного члена Ради Безпеки ООН жоден миротворець в Україні не з'явиться. Тому хотілося б почути хоч від одного кандидата в президенти таку неприємну, але чесну відповідь. Так, ми всі втомилися від війни, українське військо здебільшого не воює, а роками сидить у шанцях, так і військові й ті, хто їм допомагав, втрачають мотивацію. Але саме війна на сході залишається для України головним викликом. І чільні претенденти на найвищу посаду поки не готові дати на нього чесну відповідь", - каже він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": У добровольців є фантастичний шанс зламати стару політичну гру - відомий волонтер.