RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Усі ремонти Тернополя тепер можна подивитися на Інтерактивній карті

Аналітичний центр "Тексти" розробив для Тернополя Інтерактивну карту ремонту житлового фонду та дорожньо-мостового господарства, які були проведені в місті з 2013 до 2018 року, і це перша в Україні подібна карта, створена на основі відкритих даних.

Карта представлена на порталі Тексти.

На ній жителі міста можуть знайти інформацію про проведені капітальні ремонти у дворах, на міжквартальних проїздах, тротуарах, дорогах, а також про проведені роботи з термомодернізації багатоповерхівок.

"Аналітичний центр" Тексти "працює в напрямку журналістики даних і в напрямку допомоги в здійсненні політики відкритих даних державним структурам і органам місцевого самоврядування, - пояснює заступник директора ГО "Агентство журналістики даних" Галина Пастух. - Власне, відкриті дані для міст становлять велику цінність, адже вони допомагають приймати ефективні управлінські рішення в своїй роботі, зокрема це дані про транспорт, ЖКГ, освіту, охорону здоров'я, тощо, і найбільша цінність цих даних - це можливість створювати на основі їх електронні сервіси або моніторингові інструменти, як ми створити проект "Ремонти Тернополя", який буде корисний всім жителям".

Аналітик ГО "Агентство журналістики даних" Петро Боднар каже, що інтерактивний інструмент у вигляді карти - це візуалізація, яка показує, скільки коштів виділили в Тернополі на той чи інший тип ремонту, а на самій карті можна знайти конкретні точки, де додатково вказується рік проведення і вартість ремонту, а також назва виконавця. Крім того, конкретна адреса можна знайти за допомогою пошукового рядка.

"Ми працюємо над розвитком відкритих даних в Тернополі. Зокрема, ми маємо власний портал відкритих даних, який поступово наповнюємо новим наборами даних. І вже сьогодні ми бачимо презентацію сервісу, який створений на основі відкритих даних міста - Інтерактивну карту ремонту житлового фонду та дорожньо Тротуар господарства, - зазначає заступник міського голови Владислав Стемковський. - Цей ресурс ми плануємо доповнити інформацією про проведені ремонти об'єктів благоустрою (скверів, парків і т.д.), запланованих роботи, а також про тих роботах, які виконують на тепломережах, водопроводах, або які проводять газові служби. Тому будемо допрацьовувати ці набори даних і, сподіваємося на створення на їх основі нових сервісів і інструментів ", - додав чиновник.

Проект здійснено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" в рамках "Ініціативи з розвитку аналітичних центрів" в партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.