RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​В Хмельницькому створять перший інтермодальний хаб

Хмельницка область першою в Україні започаткує інтермодальний логістичний хаб, мета якого об’єднати три гілки логістики: залізниця, авіа та дороги.

Про це стало відомо із підписання губернатором області відповідних меморандумів на ІІІ Міжнародному економічному форумі, який пройшов в Хмельницьку 14-15 березня між обласною, місцевою владою області, підприємствами та національними логістичними компаніями.

"Стратегічно центр розташований у 12 км від центру міста, має безпосередній зв’язок із навколишньою мережею автомобільних доріг і залізничних колій Італії. Зараз в Хмельницькому триває перший етап об’єднання різних галузей. Але, щоб грамотно планувати наступні кроки, слід розуміти те, на чому економіка стоїть зараз. Це свого роду аудит території, її можливостей та оцінка перспектив", - каже Василь Міракін, радник голови Хмельницької ОДА з економічних питань.

На індустріальний парк виділено 91 га землі та інші підприємства області.

Як роказали на форумі, "інтер" – міжнародний, "модальний" – з внутрішньою системою і хаб – це певний вузол. "Фактично це поняття означає доставку продукції від дверей до дверей під одним центром управління, каже експерт", - додали на презентації.

"Якщо сьогодні ми розвинемо основні гілки логістики, то зможемо отримати приріст розвитку підприємництва. Ми говоримо про аеропорт, дороги і залізницю. Об’єднавши це на одній локації, ми стаємо найбільш сприятливою територією для розвитку інтермодальних логістичних хабів", – наголосив Міракін.

Відзначимо, що на форумі були представники 14 іноземних держав та підприємці з усієї України, представники банків, крупних компаній.