RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Віце-прем'єр назвав Київ і Харківську область лідерами розвитку по регіонах

Згідно з результатами опублікованого Мінрегіоном моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів у 2018 році, найкращі показники мають Київ, Харківська та Рівненська області.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Харківська область лідирує серед регіонів третій рік поспіль, програючи лише столиці по ряду показників. Згідно з рейтингом, позитивна тенденція попередніх двох років, продовжилася - ключові показники зростають. Зокрема, соціальні індикатори покращилися практично у всіх регіонах, досягнувши по деяким абсолютного максимуму. Зросли і економічні показники: промислове виробництво збільшилося на 1,6% в цілому по країні.

"Хочете дізнатися свою рейтингову оцінку соціально-економічного розвитку в 2018 році? П'ятірка лідерів - Київ, Харківська, Рівненська, Вінницька та Дніпропетровська області" - так написав на своїй сторінці в Facebook віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Лідер рейтингу серед областей - Харківська область, посіла перше місце в сфері освіти, в частині енергоефективності та розвитку малого і середнього бізнесу, і демонструє активну позитивну динаміку в прирості прямих інвестицій, піднявшись відразу на 9 позицій по відношенню до 2017 року. Також варто відзначити найнижчий рівень безробіття, зафіксований в регіоні, що має пряме відношення до іншого показника - значного зростання в області малого і середнього бізнесу. Найгірші показники мають Миколаївська, Одеська, Чернігівська, Донецька і Луганська області. За результатами моніторингу глави областей повинні провести коригування стратегій розвитку.

Рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів проводиться відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 21.10.2015 № 856 "Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики".