RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Прихильник бойовиків ЛНР з команди Януковича націлився на топ-посаду на Донбасі

Колишній член "Партії регіонів", який у складі Луганської облради приймав рішення на користь окупації окремих районів Донбасу та проявляв симпатію до бойовиків Віталій Комарницький став кандидатом на посаду керівника Луганської ОВЦА.

Про це повідомив у Facebook Сергій Руденко.

Він розповів про епізод з біографії Комарницького, згідно з яким його можна вважати колаборантом.

"До Кабінету міністрів надійшло подання на кандидатів, які претендують на посади голів обласних державних адміністрацій. Серед них - і на керівника Луганської ОВЦА. Не зважаючи на хвилю обурення, кандидатом у прифронтовий регіон був і лишається Віталій Комарницький. У минулому - член Партії регіонів, який 2010 року балотувався до Луганської облради за партійними списками партії Януковича (№32). 2 березня 2014 року Луганська облрада ухвалила рішення "Про політичну ситуацію в Україні та заходи щодо її стабілізації", відповідно до яких центральні органи виконавчої влади, котрі сформував парламент, було визнано нелегітимними і був заклик звернутися до РФ за допомогою. За це рішення депутатська фракція ПР у Луганській раді, до якої входив і Комарницький, одноголосно проголосували за це звернення", - розповів він.

Також Руденко розповів про підтримку Комарницького на виборах – від керівника "Квартал-Концерту", до колишнього регіонала, який став на бік терористів, за що проти нього вже відкрита кримінальна справа за тяжкою статтею.

"На сайті "МВС ЛНР" з'явився матеріал про Комарницького. У ньому бойовики стверджували, що ректор у період бойових дій "позиціонував себе прихильником молодої Луганської Народної Республіки", але у вересні, скориставшись військовою блокадою Луганська, "під прикриттям представників МВС України просочився" в Сєвєродонецьк, і ось тепер Комарницький, спираючись на підтримку Максима Ткаченка, директора "Квартал-Концерту", "штовхають" на голову ОВЦА. Біля Комарницького ще є такий собі колишній регіонал Володимир Струк. Який у січні 2014 року при спробі перешкодити незаконному голосуванню вдарив Лесю Оробець у сонячне сплетіння. А потім той же Струк ставив перший блокпост в "ЛНР", а прокуратура порушувала проти нього справу за ознаками закликів до порушення територіальної цілісності України. А тепер Володимир Струк балотується у народні депутати у виборчому окрузі № 113 на Луганщині", - пише Руденко.