RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Посол Угорщини зустрівся з главою ХОДА Світличною

Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто 25 червня з робочим візитом відвідав Харківську область.

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Це перший візит дипломата в Харківську область.

"Я вважаю, що Харківський регіон - це дуже цікаво для нас. Ми впевнені, що у вас є фантастичні можливості щодо індустріальної бази та ІТ. Нас також цікавить аграрний бізнес", - сказав посол.

Керівник Харківської області Юлія Світлична в ході зустрічі згадала про вже організовані спільні проекти з Угорщиною: відпочинок дітей бійців АТО, які провели 10 днів у молодіжному таборі в Угорщині, інвестиційний форум Doing Business with Hungary.

Також Світлична підняла питання про можливе відкриття філії Харківської торгово-промислової палати на території Угорщини і відкриття Почесного консульства Угорщини в Харкові. Обидві пропозиції отримали підтримку з боку Іштвана Ійдярто. Також були підняті питання співпраці в сфері інформаційних технологій, розширення географії польотів угорської авіакомпанії з Міжнародного аеропорту Харків.

"Дуже задоволена переговорами з послом Угорщини. Сьогодні ми домовилися про розширення співпраці в сфері ІТ, а також промисловості, про розширення проектів в науковій сфері, медицині, фармації та енергозбереженні. Є плідна співпраця і перспективи розвитку, тому сьогодні зосередилися на наших подальших планах" , - сказала глава ХОДА.

Нагадаємо, значимість Харківської області для угорської сторони зазначив свого часу і Надзвичайний посланник і повноважний міністр, заступник голови місії Посольства Угорщини в Україні Ласло Чаба Пап.