RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Уряд і Інститут майбутнього паралельно розробляють KPI для глав областей - Юрій Голік

Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет провів нараду, присвячену визначенню критеріїв, за якими буде оцінюватися робота глав обласних державних адміністрацій.

Про це у Facebook повідомляє радник прем'єр-міністра Юрій Голик.

За його словами, документ, в якому будуть вказані KPI (ключові показники ефективності - Key Performance Indicators) для глав областей, паралельно розробляє і Інститут майбутнього.

"Зараз виразних критеріїв оцінки глав областей не існує. Параметри, за якими їх оцінювали раніше, не перебувають у прямому і безпосередньому їх впливі", - зазначив Голик, який був радником голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

Так, за словами Голика, губернатори звітують про середній рівень зарплат в областях, тоді як не мають впливу на нього.

"Або рівень заборгованостей по заробітній платі. Велика частина такої заборгованості - це держпідприємства. Саме ті, які ОДА не підкоряються. Як на зниження рівня заборгованості може вплинути губернатор?", - зазначив радник глави Кабміну.

Також, на думку Голика, губернатори не можуть впливати на рівень іноземних інвестицій.

"Інвестиції умовного ГЗК або Арселору не залежать від губернатора, крім випадків, коли він не в собі, і дзвонить топ-менеджменту з "проханнями" заплатити більше податків, виділити гроші на щось або погрозами надіслати перевірку. Насправді ніякої перевірку він надіслати не може", - пише Голик.

Він вважає, що необхідно визначилися, за якими показниками - абсолютним або відносним - оцінювати губернаторів.

"Умовна Дніпропетровська область і показник 1000 одиниць. Умовна Хмельницька область і 100 одиниць. У наступному періоді 1100 у Дніпропетровській і 300 у Хмельницькій. Лідер не змінився, але зростання в першому випадку 10%, а в другому в 3 рази", - написав Голик.

Він зазначив, що необхідно розробити пріоритети в роботі глав областей, наприклад, який відсоток власних доходів обласного бюджету повинен йти в бюджет розвитку, на що витрачати гроші.

"Пріоритетом має стати скорочення черг в дитячі садки, бо ОДА може і повинна будувати нові дитячі садки. Рівень конкуренції в торгах, де замовником є ОДА або її структурних підрозділів. Виключно абсолютний показник, який показує відкритість торгів. При цьому повинен бути базовий набір з декількох показників і окремі для областей, що мають свою специфіку, щоб не порівнювати в результаті незрівнянні речі", - сказав радник прем'єр-міністра.

Як повідомляв Голик раніше, в Києві планується проведення форуму жителів Луганської області, готових відроджувати інфраструктуру регіону.