RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Ірпінська міськрада оголосила про бойкот через тиск прокуратури

Ірпінська міська рада та виконавчий комітет Ірпінської міської ради оголосили про проведення 13 листопада одноденного бойкоту через тиск з боку прокурора Києво-Святошинського місцевої прокуратури Юрія Дмітруня.

Про це повідомляє прес-служба Ірпінської міськради, передає Newsweek.

У міськраді просять вибачення за незручності, мерія не буде працюватиме 13 листопада і відновить свою роботу 14 листопада.

"Нещодавно ми відкрили в Ірпені кращу набережну в Україні. Незабаром відкриємо дитячий сад на Курортній та почнемо будівництво школи. Наша команда відкрила сотні об'єктів інфраструктури: дороги, дитсадки, дитячу поліклініку, нові корпуси шкіл, десятки кілометрів доріг. Поки ми відкривали об'єкти, по кожному з них Дмитрунь відкривав кримінальні справи. Будучи інструментом політичної боротьби наших опонентів, Дмитрунь має одну задачу - робити так, щоб влада Ірпеня боялася реалізовувати нові проекти. Він натякає нам - тільки почнете щось робити, ми відкриємо нові справи. Це відверте залякування працівників ради, виконкому та комунальних підприємств", - зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

Аналізуючи дії прокурора Дмитруня, керівник юридичного відділу міськради Оксана Залужняк розповіла, що була паралізована робота юрвідділу: "В юрвідділі міськради працює кілька співробітників. Свій робочий час ми змушені витрачати на сотні судових процесів і однотипні позови прокуратури, представництво в десятках кримінальних проваджень проти працівників міськради і комунальних підприємств. При цьому, виробництво за заявами ради закриваються на наступний день після відкриття без слідчих дій. Ми змушені вносити заяви про злочини за рішення судів, а проти ради справи відкриваються з блискавичною швидкістю. Хіба це об'єктивна робота місцевої прокуратури?".

"З 2016 року, коли я почав працювати в раді, тут постійно проходять обшуки. Вилучається тендерна документація, проекти, бухгалтерія. Не дають реалізовувати інфраструктурні об'єкти в Ірпені, вилучаються особисті речі співробітників (мобільні телефони, планшети, ноутбуки), досі не повернуті. Після голосування на сесії стали викликати кожного депутата на допит, за поясненням їх голосувань. Що це, як не тиск на місцеве самоврядування? Під час обговорення моєї кандидатури на посаду в.о. міського голови - секретаря ради мені почали дзвонити слідчі з викликами на допит. Не встиг я вийти з сесійної зали, після обрання, як мені сказали, що проти мене відкрито провадження. Тому 13 листопада міськрада і виконком оголошують одноденний бойкот діям прокурора Дмитруня", - заявив в.о . Ірпінського міського голови Андрій Литвинов.

"Не було жодного об'єкта освіти або медицини, за яким прокурор Дмітрунь не дав вказівку "розірвати всіх". Сьогодні об'єктом їх атаки стала школа, для будівництва якої Ірпінь привернув інвестора. Про беззаконні з боку Дмитруня ми обов'язково повідомимо керівництво ГПУ", - додала заступник Ірпінського міського голови Юлія Устич.