RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Привів до влади кримінал: політолог розповів про кризу в Полтавській ОДА через нового керівника

Новий голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, призначений на посаду 12 листопада, створив політичну кризу в регіоні і привів до влади "напівкримінальні елементи".

Про це на своїй сторінці Facebook заявив відомий політолог Віталій Кулик.

"За даними місцевих ЗМІ, угрупування, в фарватері якого починає рухатися новопризначений голова Полтавської ОДА, займається системи крадіжками газоліну з газопроводів, помічене в численних рейдерських захопленнях землі і майна", - зазначив політолог.

Як він стверджує, "політичне" крило угруповання очолює одна з найскандальніших фігур Полтавської області, депутат обласної ради Ірина Степаненко.

За словами політолога, на рахунку їх групи скандальний "віджим" Полтавської дитячої бібліотеки імені Панаса Мирного, спроба незаконної забудови в історичній частині міста, яка закінчилася нападом "тітушок" і ножовими пораненнями декількох місцевих жителів, і інші злочини.

"Всі ці події свого часу набули широкого розголосу в місцевих ЗМІ. Такі угруповання, як правило, вважають "не руконеподаваємимі". Але новий губернатор видно іншої думки", - пояснює він.

Кулик вважає, що основний інтерес "групи Степаненко" - захоплення обласної ради, доступу до засобів обласного бюджету, ресурсів, що знаходяться в розпорядженні ОДА.

"Методи боротьби за "приз" вони також не підбирають. Наприклад, останній раз Степаненко і Ко фактично зірвали сесію облради. Якщо врахувати попередній бекграунд угруповання, то історія корупції на Полтавщині за 28 років буде видаватися "дитячим садом". Союз зі Степаненком для нового керівника області - це гарантований конфлікт з громадськістю, ЗМІ, практично всіма політичними силами в регіоні", - повідомляє політолог.

Експерт вважає, що в разі дестабілізації ситуації, є ризик, що бюджет прийняти не вийде. Тоді бюджетні працівники залишаться без зарплат.

"Спираючись на подібні "кадри" Олег Синєгубов ризикує зробити тиху Полтавську епіцентром бунтів і протестів. Чи потрібно це президенту Зеленському", - резюмує політолог.