RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Полтавській області запускають новий дорожній проект на кошти ЄБРР: стали відомі деталі

Уряд затвердив перелік доріг, які ремонтуватимуть у 2020 році, в Дорожньому фонді на це заклали більше 66 млрд грн, частина з них буде виділена Європейським банком реконструкції та розвитку. Транш ЄБРР отримає Полтавська область, реалізацією проекта буде займатися держпідприємство "Агентство місцевих доріг Полтавської області" під керівництвом Олексія Басана.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа": Дороги й не тільки: особливості програми розвитку інфраструктурних об'єктів ЄБРР.

21 січня було проведено нараду у Полтавській ОДА за ініціативою губернатора Олега Синєгубова, за участі представників ЄБРР, голови "Укравтодору" Олександра Кубракова та Олексія Басана, де було затверджено проект залучення коштів ЄБРР на відновлення шляхів області. Директор полтавського дорожногоагентства розповів про проект.

"Буде створено основу для ремонту доріг області, що з’єднують райцентри, дороги обласного та державного значення, налагодимо зв’язок міжобластями. Реалізація заходів покращить інфраструктуру області, це позначиться на інвестиційній привабливості регіону та активізує його розвиток", - повідомив Басан.

Організатори проекту зазначили, що усі метрики, стадії, результати діяльності будуть опубліковані на сайтах організацій.

З метою забезпечення ефективності та прозорості, Агентство організує відбір підрядників та виконавців через тендери. Персонал Агентства пройшов навчання щодо застосування принципів FIDIC. Підприємством було налагоджено роботу 9 сертифікованих технаглядів з авто з GPS-трекерами, які перевіряють якість роботи підрядних організацій.

"Агентство регулярно проводить Skype-конференції на об’єктах. Фахівці мають все обладнання для перевірки робіт. Для групи придбано GPS-приймач, який дозволяє отримувати дані про об’єм робіт з точністю до 15 мм. Щодофінансування в Агентстві заплановано створення контрольно-вимірювальної та випробувальної лабораторії", - розповіли на підприємстві.

Для вирішення проблеми зносу доріг влітку АМД використовує модифіковані асфальтобетони, та розробляє конструктиви дорожнього одягу, що забезпечить безпеку руху, зменшить рівень шуму та витрати пального для авто.

"Збільшення фінансування дозволить перейти на використання допоміжних зміцнюючих конструкцій таких, як армосітки, геотекстиль та інші геосинтетичні матеріали", - зазначають в АМД.

Недостатнє фінансування, порушення термінів та ігнорування вагових норм призвели до того, що понад 70% автодоріг в Полтавській області потребують капремонту, а для 24% потрібен середній ремонт, для цього в агентстві пропонують низку рішень.

"Важливо створити обласний дорожній фонд, наповнення якого здійснюватиметься за рахунок штрафів з перегрузів, перевищення швидкості. Вважаємо за доцільне реалізувати програму розміщення майданчиків для вагових комплексів та запровадження зважування великовагового автотранспорту під час руху на місцевих дорогах", - запевнив Басан.

Раніше Президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті заявив, що його організація планує забезпечити фінансування проектів в Україні в обсягах більше ніж на 1 млрд євро.