RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Делфі, коронавірус і нові школи: голова Одеської ОДА розповів про плани і скандали в області

Голова Одеської ОДА Максим Куций розповів про зроблені кроки влади з приводу поновлення соціальної інфраструктури, щодо ситуації з недопущенням поширення коронавірусу в області, а також про резонансні скандали.

Про це він розповів в інтерв'ю, передає "Одеса медіа".

Так, він висловився про програму уряду щодо будівництва нових соціальних об'єктів, зокрема, шкіл.

"Для нас дуже важлива соціальна складова. Ми часто виїжджаємо в регіон і бачимо, в яких умовах перебувають люди, які живуть в будинках престарілих, психоневрологічних інтернатах. Нещодавно були в Балті, і там жах, умови, в яких містяться люди. Зі школами така ж ситуація. В рамках проекту Великого будівництва "100-100-100" для нас є принциповим питанням завершення будівництва однієї опорної школи, яка знаходиться в Окнянському районі. Зараз на тлі побудованої, але замороженої школи, яку намагалися добудувати попередні 4 або 5 губернаторів, стоять дві "мазанки", в яких немає вікон, ні туалетів, нічого. Діти ходять на вулицю, опалюється будинок вугіллям, який засипають в піч руками. При цьому викладачі роблять все, щоб діти отримували якісну освіту. Кожен раз, коли я повертаюся після таких поїздок, я собі кажу: "так більше не може тривати. У 2020 році область матиме 4 пріоритетних напрямки розвитку - благополуччя жителів, навколишнього середовища, розвиток інфраструктури і безпека", - зазначив він.

Також він розповів, які заходи мають намір здійснювати в області, щоб не допустити поширення коронавіруса і що вже було зроблено.

"Ми створили спеціальну медкомісію з представників влади для координації дій. У нас є порт, куди постійно заходять кораблі, з Китаю в тому числі. За тиждень до цієї вакханалії на Полтавщині було повідомлення, що приходить з китайського порту великий контейнеровоз. Ми забезпечили карантинний режим, підготували фахівців. Корабель зайшов у порт, екіпаж був перевірений. Події ми з цього не робили - перевірили, вжили заходів. Потім почалися Санжари. Одеська область готова приймати людей в разі потреби і забезпечити всім необхідним", - заявив губернатор.

Максим Куций повідомив про прогрес у врегулюванні гучних скандалів в Одесі - йдеться про судно "Делфі" та ситуацію з "Світанком".

"Термін для підняття судна ("Делфі" - "Апостроф") власником встановлено 31 березня 2020 року, в разі невиконання зобов'язань, до справи приступить одеська філія АМПУ. На тендерній основі PROZORRO буде обраний виконавець робіт з видалення судна. Витрачені кошти будуть витребувані у судновласника. "Делфі" - це мій вибір: лізти на чуже поле, зробити щось, або спостерігати. Зроблю - буду винен, що лізу не в свою справу, не зроблю - буду винен в бездіяльності. Вибрав робити, а не спостерігати, як структури перекидають відповідальність за це один на одного. Сподіваюсь, до початку сезону ми повернемо одеситам і гостям їх улюблений пляж. По ситуації з "Світанком" - звільнений керівник Служби у справах дітей, за бездіяльність. Результат перевірки виконання моїх розпоряджень показав, що те, що ми бачимо в звітах, і що відбувається , має велику різницю", - додав він.