RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тимошенко готується до серйозної боротьби за Київ – експерт

У партії ВО "Батьківщина" вже є повноцінний кандидат на посаду мера Києва.

Як повідомив у Facebook політичний експерт Тарас Семенюк, ним буде Віталій Нестор, який два роки очолює "Центр захисту киян", а в грудні був обраний керівником столичного осередку "Батьківщини".

Тарас Семенюк звернув увагу, що ситуація з коронавірусом та реакція політичних сил на надзвичайну ситуацію в державі вже восени конвертується в політичні бали на місцевих виборах.

"Активність партій очевидно буде конвертуватись згодом в політичні дивіденди, адже цієї осені мають пройти місцеві вибори і це шанс для молодих політиків показати себе в ділі", – зазначив політичний експерт.

Він спрогнозував імовірний сценарій майбутньої мерської кампанії в Києві. За оцінкою Семенюка, владу представлятиме лідер соцопитувань і чинний мер столиці Віталій Кличко. Альтернативою владі стане молодий політик Віталій Нестор, який на базі близької до "Батьківщини" організації "Центр захисту киян" розгорнув активну роботу із надання юридичної допомоги киянам в умовах карантину.

Невизначеною залишається ситуація з "Слугою народу".

"Там свої внутрішні інтриги. Подейкують, що глава Офісу президента Андрій Єрмак готував свого кума і ресторатора Миколу Тищенка на мерську кампанію, однак крайні скандали похитнули позиції Єрмака в Києві", – зазначив політичний експерт.

Щодо партії "Голос", Тарас Семенюк звертає увагу на Сергія Притулу, як можливого кандидата від цієї політичної сили.