RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Цифри зашкалюють: в ЗМІ розповіли, як меру Чернігова Атрошенку завищують рейтинг

В Чернігові опублікували результати соцопитування групи "Рейтинг" щодо "суспільно-політичних настроїв" мешканців міста, згідно з якими лідером електоральних симпатій на виборах до міської ради є партія Владислава Атрошенка "Рідний дім", а лідером серед кандидатів на посаду міського голови Чернігова є Владислав Атрошенко. Проте у місцевих ЗМІ вважають цифри опитування відверто завищенними.

Про це пише видання "ЧЕ Line".

Так, згідно з опитуванням, за умови проведення виборів найближчим часом Атрошенка підтримали б більше 90% тих, хто визначився.

У групі "Рейтинг" зазначили, що опитані були 1000 мешканців міста за допомогою дзвінків автоматизованої техніки. Експерти називають таке опитування нерепрезентативним.

"Я ніколи не послуговувався рейтингами політиків чи партій, які дають телефонні опитування. Моя практика показала, що вони відрізняються від досліджень методом "face-to-face" в рази. Респонденти реагують на опитування як конкретні особи і їх перевіряють на лояльність до влади. Телефонні опитування є ефективні для отримання інформації, яка не стосується політики. А те, що в Чернігові для досягнення політичних цілей завжди використовували маніпуляції з громадською думкою є відомим фактом. Чернігівцям раджу згадати, що їх десятиліттями "розводять" ті самі персонажі", –прокоментував політтехнолог Ігор Шпилій.

У групі "Рейтинг" відмовилися надавати інформацію щодо опитування, що може вказувати, за думкою журналістів, на його замовний характер. Після цього на кількох чернігівських сайтах, де компліментарно висловлюються про міського голову, опублікували новини про цей рейтинг, а вінші видання міста була організована розсилка за даними дослідження "Рейтингу" електронною поштою.

Журналісти згадують, що згідно з даними дослідження, лідером прихильності серед громадян Чернігова є партія "Рідний дім" (22,1%). Партію "Слуга народу" на другому місці з показником 10,8%. У той же час про партію мера навіть серед місцян чули замало осіб.

Видання згадує, що раніше Атрошенко позбавив надбавки чернігівських медиків і педагогів, проігнорував проблеми жителів вулиці Декабристів та гуртожитку на Попудренка, при ньому було закрито школу №10 і так далі.

"Для Владислава Атрошенка традиційно є важливим показати керівникам країни, що він в Чернігові дійсно безальтернативний", - вказали журналісти.