RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Представники громад Львівської області попросили допомоги президента зі створенням ОТГ, щоб не об'єднуватися зі Львовом

Більше 250 представників місцевих громад на чолі з головами та депутатським корпусом міст, сіл і селищ Львівщини приїхали до Києва, щоб звернутися до президента. Люди вимагають у Володимира Зеленського сприяти створенню Брюховицької об'єднаної територіальної громади. Представники міста Винники, сіл Брюховичі, Бірки, Домажир, Ясниська і Рясне-Руське кажуть, що їх насильно змушують інтегруватися зі Львовом.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Прямий".

"У нас великий бюджет, який ми можемо вкласти в інфраструктуру, будівництво шкіл, садків, водопроводів, доріг і всього іншого, ми сумніваємося, що Львів буде виділяти кошти на периферію, якщо це львівське ОТГ", - зазначив Володимир Доманський, голова села Брюховичі .

За його словами, створити окрему територіальну громаду з центром в селищі Брюховичі жителі вирішили взимку. Для цього провели громадські слухання, де прийняли рішення. Втім, Львівська обласна державна адміністрація ініціативу не підтримала. З клопотанням про створення Брюховицької ОТГ вже звернулися до парламенту і уряду, а тепер і до президента. Жителі селищ впевнені - об'єднавшись з обласним центром, вони втратять ідентичність і кошти на розвиток.

"Відповідно до закону, ми повинні будемо зникнути, тобто місто має розчинитися і 700-річна історія залишиться в минулому. Зі мною 11 тисяч підписів, які зібрали мешканці міста за збереження міста", - зазначив в сюжеті Володимир Квурт, міський голова міста Винники.

Володимир Наконечний з Домажирської сільради зазначив: "На сьогоднішній день ми, маючи великі підприємства, мало не найбідніші в районі, об'єднатися хочемо з Брюховичами, бо є перспективи і плани на майбутнє".

Як раніше повідомлялося, громади населених пунктів біля Львова виступають категорично проти об'єднання до Львівської ОТГ на чолі з Андрієм Садовим і вимагають від уряду дозволити їм створити Брюховицьку ОТГ.