RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

"Бога не боїться і людей не соромиться": православний активіст висловився про дії охорони Ківалова на мітингу

Суспільний діяч і незалежний журналіст Святослав Огренчук розповів, що ж, на його думку, сталося 1 вересня під стінами Міжнародної академічної школи Одеси.

Про це пише видання "Івасі".

"Мета мирної акції - нагадати Сергію Васильовичу слова Христа Спасителя: "не можна служити Богу й мамоні!". Я з православними одеситами хотів докричатися за допомогою мегафона до Ківалова і сказати йому, що діти повинні вчитися в церковно-приходській школі безкоштовно, що гріх брати з православних людей 11 700 гривень в місяць за навчання дітей у школі. Ми кричали Сергію Васильовичу, що грішно обманювати Владику Агафангела, який благословляв його в 2012 році на будівництво церковно-парафіяльної школи, в якій навчання має бути безкоштовним, а не на будівництво елітної дорогої приватної школи. як Сергій Ківалов обдурив Владику Агафангела, міську владу і православних одеситів Ви можете прочитати в моїй статті "Нечиста сила або дьяволиада Ківалова" ... Але Сергій Васильович ні Бога не боїться, ні людей не соромиться, і правдиві слова, як виявилося, очі йому колють", - написав активіст.

За словами Святослава Огренчука, замість діалогу одеситів з колишнім народним депутатом, вийшла бійка. Городян, як вважає Огренчук, просто виштовхнули подалі від території приватного навчального закладу.

"Він (Ківалов) нацькував на мирних православних одеситів своїх наближених (декана факультету адвокатури Євгенія Хижняка, екс-депутата міськради, що буде балотуватися від Морської партії Олега Киктенко) і охоронців-вибивав. Ці громили накинулися на мене, зламали мегафон, жорстко мене штовхали, при тому, що я тотально сліпа людина, цинічно ображали нецензурними словами. Вони погрожували мені, кажучи: "Якщо ти не замовкнеш, то ми проломили тобі голову!". Коли я їм говорив, що Ківалов чинить безбожно по відношенню до православних одеситів, вони мені заперечували, кажучи, що Ківалов великий праведник, а вони православні люди і вважають, що це справедлива ціна за оплату в школі. Коли я вирішив перевірити вибивав Ківалова наскільки вони православні, з'ясувалося, що жоден з них, включаючи і декана Хижняка, не зміг прочитати на пам'ять зі мною Символ віри, який, як говорив Серафим Саровський, має знати кожна п'ятирічна дитина з віруючої сім'ї. Таке ось православ'я по-ківаловськи! Найагресивнішим представником Ківалова був Олег Кіктенко. Мабуть Кіктенко намагається догодити Ківалову, щоб пройти в міськраду в Київському районі від Морської партії. Кіктенко безчесна людина і не стримував себе у виразах, ображаючи мене", - зазначив Огренчук.

Суспільний діяч пообіцяв стежити за діяльністю колишнього народного депутата Сергія Ківалова.

"Я і православні одесити будемо і далі Вас викривати в Вашому безбожному вчинку, поки Ви не покаєтеся і не надасте православним дітям можливість вчитися у Вашій школі безкоштовно, як Ви і обіцяли Владиці Агафангелу, міській владі та одеситам!" - резюмував Святослав Огренчук.