RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Одеський депутат звинуватив колегу в лобіюванні інтересів скандального литовського забудовника

Депутат Одеської міськради Олександр Матвєєв звинуватив колегу по депутатській постійній комісії з питань землеустрою та земельних відносин Олексія Єреміцу в лобіюванні інтересів скандального литовського забудовника "Ханбер".

Про це пише УНН.

"Що стосується лобіювання тих чи інших проектів: основою будь-якого будівництва є виділення земельної ділянки. Протягом 10 років депутат Єреміца працює в комісії із земельних правовідносин Одеської міської ради. Саме ця комісія і приймала рішення про виділення "Ханберу" земельних ділянок. Ці рішення, в тому числі і Єреміци, стали приводом для будівництва ", - розповів Матвєєв.

Він спростував інформацію про те, що володіє нерухомістю в одному з житлових комплексів "Ханбера" литовського забудовника Гердаса Дубріцкаса.

У свою чергу жителі клубного будинку "Граф" раніше вимагали від Одеської міської ради заблокувати передачу компанії "Ханбер" чергової земельної ділянки під забудову через порушення забудовником містобудівних норм і незаконну добудову поверхів. На це член депутатської постійної комісії з питань землеустрою та земельних відносин Олексій Єреміца повідомив, що знайомий з цією проблемою.

"Я знаю точно, що там відбувається. Там депутат Матвєєв, який довгий час лобіював інтереси Гердаса (Дубріцкаса), добудовує собі 13-й або 14-й поверх", - зазначив він.

Також депутат міськради зазначив, що добре поінформований про ситуацію з незаконними новобудовами в Одесі.

"У нас забудовники в Одесі всі плюс-мінус порушують забудови, тому що їм це дозволяють чиновники, тому що ДАБІ бере хабарі", - розповів Єреміца.