RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Віктор Развадовський вимагає від чиновників вирішити проблему з водопостачанням у Чуднівській школі - документи

Незважаючи на епідемію коронавірусу і нагальну необхідність дотримуватися санітарно-гігієнічних норм у закладах освіти, деякі чиновники нехтують цими вимогами. Так, у Чуднівській школі №2 на Житомирщині півроку немає води. Батьки дітей неодноразово зверталися до керівництва навчального закладу і органів місцевого самоврядування, однак їх вимоги виправити ситуацію ігнорувалися.

Про це йдеться у статті "Освіта без води, вбиральні та опалення. Як школярі Житомирської області вчаться під час пандемії" на сайті MigNews.

Голова житомирського осередку партії "За майбутнє" Віктор Развадовський, дізнавшись від батьків школярів про проблему, звернувся щодо бездіяльності чиновників до управління Освіти і науки Житомирської ОДА та написав заяву про вчинення кримінального правопорушення на ім'я начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Оскільки влада, попри всі порушення, допустила школу до відкриття, а також не виправляла проблему протягом усього часу її існування, Развадовський вважає логічним та необхідним у разі виявлення ознак кримінального правопорушення розпочати досудове слідство.

"Я був надзвичайно стурбований інформацією про те, що в настільки складний для України та всього світу період, у часи новітніх розробок вакцин від коронавірусу, влада не може і не хоче владнати прості нагальні питання, ігнорує жителів регіону. Техніка в місті є, труби, наскільки я знаю, теж в наявності і замінюються швидко. А котел для опалення оплатити і встановити коштує десь близько 50 тисяч гривень. Такі невеликі кошти, котрі можуть поліпшити життя 170 учнів, не хоче виділяти в.о. міського голови", - підкреслив Развадовський.

"Сьогодні ми перебуваємо на порозі погіршення епідеміологічної ситуації в Україні та різкого зростання кількості хворих на коронавірус, що тісно пов'язано з дотриманням санітарних та протиепідеміологічних норм, які наразі свідомо та грубо порушуються посадовими особами Чуднівської міської ради. Вказана службова недбалість може призвести до загострення епідеміологічної ситуації на території району", - підкреслив Віктор Развадовський у своєму зверненні.