RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Експерт закликав відмовитися від пошуку кадрів для Харківщини "на стороні" і придивитися до кандидатури Масельського

Політичний експерт, правозахисник і журналіст-розслідувач, в минулому депутат Харківської міськради Андрій Капустін дав оцінку кадровій політиці Офісу президента в регіонах, і в тому числі на Харківщині.

Про це пишуть "Українські новини".

"Кадровий цугцванг, в який потрапив Володимир Зеленський на місцевих виборах і після них, довів, що у глави держави в розпорядженні лише дитяча табуретка запасних. Причому по всій Україні", - пише він.

Ситуацію на Харківщині Капустін називає анекдотичною: "Відправлений Зеленським на вибори мера міста, губернатор-"підкидьок" Олексій Кучер не зайняв навіть друге місце. Недотепупіддали остракізму, але на його місце парашутувалипорівняну фігуру Айни Тимчак. Подейкують, що букмекери почали приймати ставки на тривалість каденції кожного наступного призначенця". І пропонує Офісу президента взяти на себе "сміливість пояснити Зеленському, що кадри для Харківщини треба шукати на Харківщині. Де своєї еліти більш ніж достатньо".

Перспективною політичною фігурою експерт називає Степана Масельського, чию діяльність обговорюють в ЗМІ після його висунення на пост заступника глави Харківської облради від найбільшої місцевої фракції "Блок Кернеса - Успішний Харків".

"Знакове прізвище (Масельський) для Харківщини. Першого губернатора часів незалежності України звали Олександр Масельський, якому Масельський-молодший доводиться племінником", - нагадує Капустін.

І пояснює, що відрізняє цього політика від звичного типажу: "Керував тим же радгоспом (що і дядько), в політику подався через кілька років після дядькової смерті. Був депутатом райради і головою райадміністрації в Балаклії, відав аграрними питаннями в ХОДА в команді Кушнарьова, встиг побувати наймолодшим в країні губернатором між турами президентських виборів 2004. Далекий від політики, чистий господарник. Знає проблеми регіону з висоти парашутного стрибка - раз. Брендове прізвище - два".

З "брендовістю" прізвища і професіоналізмом кандидата експерт пов'язує той факт, що Степан Масельський став координатором переговорів Блоку Кернеса з іншими політсилами, які будуть присутні в Харківській облраді. І рекомендує Києву шукати в регіонах не просто нові обличчя, а нові обличчя зі знаннями і вміннями: "До таких харків'янам і треба придивлятися Банковій. Обличчя нове, репутація чиста, але при цьому ще знання і вміння в комплекті".

Андрій Капустін вважає, що влада повинна підтвердити щирість своїх намірів щодо делегування повноважень на місця. "З одного боку зміцнення місцевих еліт ніколи не подобалося Києву. Тому що господарі українського "білого дому" завжди воліли покірних васалів, а не вільних громадян, з якими потрібно домовлятися. Але в такому разі, не зовсім ясно, для чого затівалася децентралізація", - вважає експерт.