RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Велике будівництво": біля Прилук реконструюють важливий шляхопровід через залізницю

У рамках президентської програми "Велике будівництво" у Чернігівській області відбувається реконструкція шляхопроводу через залізницю біля Прилук, наразі йде підготовка до встановлення плит прогонової будови. Про це повідомляє "Укравтодор".

Як зазначається, наприкінці жовтня 2020-го ця ділянка дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка на Чернігівщині була закрита для проїзду. Старий шляхопровід через залізницю повністю розібрали і розпочали спорудження нового. На сьогодні опори мосту вже готові, завершують встановлення ригелів. Наступний етап - влаштування прогонової будови.

Старий шляхопровід прослужив 40 років, він був збудований у 1981 році. Його довжина - майже 55 метрів. Новий шляхопровід повністю відповідатиме сучасним вимогам безпеки дорожнього руху та транспортного навантаження.

У процесі реконструкції: влаштовують нові опори і прогонову будову, зроблять сполучення мосту з підходами, влаштують шар гідроізоляції, заасфальтують проїзну частину, проведуть антикорозійний захист конструкцій мосту, укріплять укоси земляного полотна, влаштують сходи, водовідвід, відремонтують підходи до мосту, встановлять бар'єрне огородження та мостову огорожу, облаштують дорожню обстановку.

У 2021 році в межах Чернігівської області планується продовжити капітальний ремонт траси і реконструкцію п'яти штучних споруд на маршруті Н-07. Загальна протяжність дороги в регіоні становить 143 км. У рамках програми Президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально і 5 мостів реконструювати.

Як повідомлялось, заступник голови ОП і координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко заявив, що у планах "Великого будівництва" на цей рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд.